Træffer jeg det rigtige valg

Snyd din hjerne glad

Vi kender det alle sammen. Vi er sure, trætte og gider ingen ting. Hvordan løser man det?

En aften lægger man sig med hovedet på puden, og beslutter, at i morgen skal jeg gøre rent og få vasket det sidste stk. tøj.

Man vågner næste morgen, ikke særlig frisk, har egentlig bare lyst til at blive liggende på hovedpuden med dynen op om ørene. Sengen er såå dejlig varm, og det haster jo alligevel ikke at gøre rent, der kommer jo først gæster om et par dage.

Sagen er den, desto længere man udsætter en opgave, desto mere uoverkommelig kan den blive. Den hober sig op i baghovedet, og man burde jo egentlig gøre det.
Hvis man er en person, som mig, der ikke kan klare rod og støv, men alligevel får udsat opgaverne, kan jeg pludselig føler et enormt pres, som tilsidst bliver til stress og negativitet.
Det er vigtigt at få forebygget dette stadium, da dette kan udsætte lektier og andre gøremål. Man bliver såå sløv og sur.

Mit råd til dem der også udsætter sine opgaver i ny og næ, eller altid, er:
Hvis du vågner og bare ikke gider noget, som har stået på længe, eller kort tid, så tænk i stedet på, hvor dejligt det er, når du har ryddet op og gjort det du skulle. Det hele bliver overskueligt igen, og man finder egentlig også ud af, at det jo ikke var så slemt alligevel. Ingen siger man behøver gøre hovedrent.

Når du vågner sur og irriteret op, så smil! Du snyder derved din hjerne til at tro, at du har overskud og er glad. Du snyder simpelthent hjernen.
I starten synes jeg det var dumt og latterligt. Men jeg gjorde det, og ved du hvad? Det hjalp.
Prøv at smile imens du handler ind. Jo – du gør nu en træls opgave til en lettere opgave. Det samme med en træt og grå morgen. Du skal glæde dig til, at gå i skole eller på arbejde. For hvad får du ud af det? Jo – en uddannelse – penge fra jobbet. Det betaler og belønner sig til sidst. Vejen må godt være hård, men gør den ikke hårde og svære for dig selv.
Benyt evt. at fortælle dine nærmeste om, at du kommer til at gå igennem en svær periode på din uddannelse og det stresser dig. Folk kan forstå dig og relaterer til det. Prøv det… Og nej, du skaber ikke opmærksomhed, men du gør opmærksom på det. Der er forskel! Kan du følge mig? 

Næste gang du ikke gider tage opvasken eller gøre rent, så smid dit ynglingsmusiknummer på. Her er mit gode rengørings-mode-musik-nummer: 

Jason Derulo – ‘The Other Side’ lyrics

Den kan virkelig anbefales med det gode beat, der får en til at kridte skoene 😉

Og er det ikke lige en fed video der er blivet mixet sammen her?? Det er da en fed måde at lave lyrics’ spændende på. Også mere til os der ikke gider se på musikvideoen..

Håber du kunne bruge mine råd! Og jo, det er okay at have en off-day, man skal bare passe på, at det ikke bliver for ofte. Derfor, gør mere af hvad der gør dig glad. Og smil nu bare! Også når du sidder i kø eller bag kassen i Bilka. Du kan sprede glæde til kunderne!

// Nanna //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træffer jeg det rigtige valg